Powerwalk

Wat is power walking?
Zoals de naam al aangeeft is het niets meer dan wandelen maar dan met een beetje meer power. Oftewel je gaat het tempo verhogen. Het gemiddelde looptempo als je bijvoorbeeld een blokje om gaat of de hond uitlaat is 5 km/uur. Nu ga je daar minstens 1 km/ uur aan toevoegen want powerwalken doe je namelijk met een snelheid tussen de 6 – 9 km/uur.

Voor wie is het geschikt?
Natuurlijk voor iedereen! Een groot voordeel vergeleken met hardlopen is dat powerwalken veel minder je gewrichten belast. Hardlopen geeft een vrij grote schok bij het neerkomen, wat relatief zwaar is voor onder meer je knieën. Met powerwalken heb je dit niet en hierdoor heb je minder kans op blessures. Het is daarom ook erg geschikt voor ouderen, zwaardere mensen of mensen die knie- of rugklachten

Afvallen door hardlopen
De beste activiteit om calorieën te verbranden, is een conditionele training. Een van de beste conditionele activiteiten is wandelen. Wandelen is namelijk de gemakkelijkste en effectiefste manier van bewegen. Het fijne van wandelen is dat bijna iedereen het overal en altijd kan doen.

Iets voor jou?
Is de sportschool niks voor jou en vind je hardlopen te belastend voor je lichaam, probeer dan zeker eens powerwalk!